Møt Madreperla S.p.a. - 100 % resirkulert dørskilt!

 

Historien til familiebedriften Madreperla S.p.A. begynte på 1950-tallet. For å kunne lage gjennomsiktige knapper med perlemor-utseende, derav navnet «Madreperla» som betyr perlemor på italiensk, startet de produksjon av akrylplater.

 

Mange tenker nok fortsatt at plast betyr bruk og kast. Men akryl er faktisk varig plast som enkelt kan resirkuleres til sitt opprinnelige råmateriale, og brukes på nytt og på nytt – akkurat slik som dørskiltene du kan designe i vår Desigonmat.
Bestiller du et dørskilt hos oss i Proffprint, er det laget av resirkulert Green Cast®, og du er med på å gjenbruke plast!

 

Akryl, eller på dagligtale plexiglass, er et veldig slitesterkt plastmateriale, og dermed veldig godt egnet som dørskilt. På 80-tallet startet de første forsøkene på å lage akryl fra plastavfall.

Fra 2000 til 2005 videreutviklet Madreperla prosessen til et nivå hvor de kunne lage resirkulert akryl av høy kvalitet.

Dette ledet frem til lanseringen av Green Cast® akrylplater i 2010, som Proffprint i dag tilbyr til dørskilt.

 

Målet er å skape endeløs resirkulering ved å klassifisere avfall som en ressurs for å lage noe nytt og varig. Videre å sikre bæredyktig produksjon og miljøriktige produkter med minimalt forbruk og avfall, og ikke minst arbeide for å øke bevisstheten rundt resirkulerte materialer. Proffprint viderefører samme tankegang om resirkulering ved at vi støtter arbeidet til OneTreePlanted, og bidrar til at det plantes et tre for hvert dørskilt vi selger. Du kan lese mer om samarbeidet vårt med OneTreePlanted her.

Vi har dørskilt med navn, og dørskilt for alle typer familier, sjekk de ut her.